Чорні гриби Муер цінуються в китайській кухні за свою ніжну текстуру і нейтральний смак, який відмінно відтіняє гострі східні страви. На вигляд сушені гриби нагадують маленькі шматочки горілого папера, чорні, ламкі і приємно хрусткі. Їх шовковиста поверхня приємно відчувається на мові, тому дрібно різати гриби не обов'язково. Їх досить просто замочити ненадовго у воді і розділити на вушка - вийдуть гарні хвилясті гребінці.
В чорних грибах Муер міститься цілий набір вітамінів і незамінних амінокислот, яких немає ні в одній іншій їжі. У традиційній китайській кулінарії вони використовуються для збудження апетиту, підвищення метаболізму і збереження довголіття. Сушені гриби Муер чудово гармонують з десертами, вигідно доповнюють супи і другі страви. Як приготувати гриби Муер.
Щоб гриби були ніжніше і збільшилися в обсязі в 7-8 разів, їх потрібно замочити в теплій воді. Шматочок гриба, що уміщається в чайну ложку, здатний увібрати в себе півтори склянки води. Після набухання гриби відкидають на сито, видаляють жорсткі коріння і пісок. Зберігати замочені гриби можна до 3 днів, в холодильнику в мисці з водою.
- Ціна: 910 ₴

