Чорні боби, зерна, 500г, Ча
182 ₴
- В наявності
- +380 (63) 237-98-37Заказ суши в г.Боярка
- +380 (73) 401-08-38Заказ суши в г.Боярка
Бобові вирощували і в Давньому Римі, і в Греції, і в Давньому Єгипті (вгуруваннях фараонів археологів знаходять горох, квасоль і сочевицю). Втім, і сьогодні страви їх можна побачити практично скрізь.Докладніше:http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=68570.0
У бобових багато білка та білок цей за складом близький до білків м'яса. Але в м'ясі білка 15%, а в бобах — до 30%.
Цінність бобів — у високому вмісту вітамінів, незамінних амінокислот і мінеральних солей. У них є вітаміни С, PP, А, Е, група вітамінів В, солі калію, заліза, фосфору, кальцію.
Бобові вирізняються високим вмістом вуглеводів, проте, це переважно фруктові вуглеводи (глюкоза, фруктоза), що забезпечує їх всмоктування без участі інсуліну. Ось чому бобові показані хворим на цукровий діабет.
Незалежно від того, якого кольору боби (червоні, білі, коричневі), всіх їх об'єднує те, що вони корисні для здоров'я серця.
Якщо щодня додавати до писання 100 г сухих бобів (одну чашку варених), то холестерин у крові знизиться на 19%.
Вмикання в дієту коричневих бобів знижує холестерин на 12 мг.
Доведено, що боби сприяють кращому травленню (це до зведення тих, кого турбують закрепи).
Усі різновиди бобів містять багато протеїну та мало жиру, велику кількість калію та мало натрію. Вони мають тіамін і залізо.
Ось тут доречно сказати про зелені боби — вегетаріанську їжу, постачальники заліза в наш організм. Не тільки м'ясо, але й продукти рослинного походження можуть поділитися з нами залізом. Напівчашки свіжозварених зелених бобів (100 г) мають 1 мг заліза та всього 20 кілокалорій.
Їжа, яка дає залізо за такої малої кількості калорій, заслуговує на найнадійнішої уваги.
Протипоказано вживати боби у разі подагри, гострих нефритів, загострень запальних процесів шлунка та кишківника, у разі хронічної недостатності кровообігу.
У косметиці застосовують відвар квіток, пюре бобів (внесений).
Оскільки сортів бобів багато, привестиме дорівнювальні дані вмісту в них калорій і жиру.
Найбільше калорій у бобах: чорних (132), білих (143), пінто (151), соєвих (173) і в дрібному турецькому горошці (171). Менше калорій у бобах ліма, сорти фава, у сочевиці та квасолі.
Жирів найбільше в турецькому горошці та соєвих бобах (відповідно до 2 і 9 г).
Докладніше:http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=68570.0
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
- Ціна: 182 ₴