Агар-агар білий очищений 25г Дж
228 ₴
- В наявності
- +380 (63) 237-98-37Заказ суши в г.Боярка
- +380 (73) 401-08-38Заказ суши в г.Боярка
Агар-агар є рослинним замінником желатину, одержуваний шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей (Gracilaria, Gelidium, Ceramium і ін.), Які ростуть в Білому морі і Тихому океані, і утворює в водних розчинах щільний холодець.
За якістю агар підрозділяється на два сорти:
вищий - колір білий або світло-жовтий, допускається злегка сіруватий відтінок;
перший - колір від жовтого до темно-жовтого.
Агар використовують у кондитерській промисловості при виробництві мармеладу, желе, при отриманні м'ясних і рибних холодців, при виготовленні морозива, де він запобігає утворенню кристалів льоду, а також при освітленні соків. Агар-агар розчиняється в холодній воді. Він повністю розчиняється тільки при температурах від вище 90 градусів. Гарячий розчин є прозорим і обмежено в'язким.
Порошок агар-агар розчиняють в будь-якої рідини, наприклад у воді, фруктовому соку, бульйоні, дають набрякнути. Потім доводять рідину до кипіння, постійно помішуючи, до повного розчинення порошку. Потім кладуть бажані добавки і на закінчення остуджують блюдо при кімнатній температурі або в холодильнику. Желатин і агар-агар взаємозамінні в співвідношенні агар: желатин - 1: 4. (1/2 чайн.ложкі агару = 2 чайн.ложкі желатину).
- Ціна: 228 ₴