冷冻莲藕批发 – 进口优质莲藕供应商
Корінь Лотосa, Lotus Root
Корінь лотоса підводна частина рослини Лотос, що містить горіх. Він вважається делікатесом в японській, тайській та китайській кухні.
Неправильно приготований корінь лотоса може призвести до фатальних наслідків, так як рослина містить отруйну речовину алкалоїд нелюмбіна. У невеликих кількостях нелюмбін завдає невеликої, але відчутної шкоди для здоров'я людини, однак у великих кількостях отрута смертельна. Тому краще забезпечити процес приготування кореня лотосу професіоналам.
Зазвичай свіжий корінь лотоса смажать, відварюють, запікають, тушкують, маринують. Крім делікатесу з маринованого лотоса, в Китаї виробляють зацукровані корені рослини. Цей виріб належить до категорії елітних і дорогих і є різновидом китайського різноманіття солодощів.
Як зберігати: корінь слід зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: м'якоть кореня лотосу солодка, щільна і хрустка, є джерелом харчових волокон, тіаміну, вітамін В6, фосфора, калію, міді і марганцю, а також вітаміну С. Корінь лотоса можна їсти навіть сирим. У традиційній китайській медицині, лотос має важливе значення, не тільки як продукт харчування, але і як лікарська рослина, корінь, насіння і листя якого вживають в їжу.
Цілителі Східної медицини на всі 100 відсотків переконані, що цей корінь є ключовим не тільки для молодості, але і для довголіття, а також фізичної сили. Вони також стверджують, що цей корінь благотворно впливає на процес утворення крові. Впливаючи на людський організм, корінь цієї рослини також має проносну і сечогінну дію. З його допомогою можна запобігти і випередити розширення судин. Корінь лотоса вважається відмінним продуктом для організму жіночої половини людства, а також для літніх людей.