Користь і калорійність тонкацу соусу
За рахунок використання овочів і фруктів, соус тонкацу містить вітаміни С, А і В, а також корисні мінеральні речовини, в тому числі фтор, кальцій і магній. За рахунок наявності фруктових кислот у складі соусу є важливі антиоксиданти, в тому числі лікопін, холін і каротин, а також альфа-липоидная кислота.
Соус тонкацу досить поживний продукт. Практично на чверть він складається з вуглеводів, а також містить білок. Але, оскільки зазвичай в їжу вживається невелика кількість соусу, його можна використовувати і при дієтичному харчуванні. Обмеження на вживання тонкацу стосується тих, у кого є алергія на томати, а також людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту в гострій формі.
З чим їдять тонкацу
Зрозуміло, найпопулярніше поєднання цього соусу зі смаженими свинячими відбивними, які також називаються тонкацу. В Японії їх подають зазвичай з піалою відвареного рису і місо-супом.
Крім м'яса соус тонкацу добре гармонує зі стравами з риби і морепродуктів. Найчастіше його подають:
• До страв в темпурі;
• Японським шашличкам;
• Суші або роллам;
• Змаженого рису (тонкацу Тяхан).
Якщо вам хочеться додати оригінальності страв європейської кухні, ви також можете використовувати соус тонкацу замість звичайногокетчупу.
Овочевий соус тонкацу - оригінальна добавка до японських страв
Японія - це воістину країна дивовижних соусів. І одним з них є овочевий соус тонкацу. Це густа і ароматна заправка для багатьох м'ясних страв, овочів або рису, яка вважається основним інгредієнтом для приготування знаменитої відбивною зі свинини, що носить однойменну назву.
За рахунок великої кількості компонентів смак соусу тонкацу дуже насичений і багатогранний. Його не можна віднести до гострих, солодких або солоних соусів - всі ці смаки в тонкацу присутні нарівні, створюючи неповторний і дуже гармонійний букет.
Тонкацу: безліч інгредієнтів, майстерно об'єднаних в один соус
Вважається, що родоначальником цього соусу стала зовсім не Японія: місцеві кухарі просто вдосконалили класичний томатний соус, додавши в нього чимало автентичних інгредієнтів. Рецептур тонкацу досить багато, але в основі кожного рецепта лежить поєднання овочевих і фруктових пюре, посилене різними добавками.
Так, основою для соусу тонкацу, представленого в інтернет-магазині «Суші Повар», служать помідори, яблука і цибуля, подрібнені в пюре. А смакові якості соусу посилені традиційними японськими прянощами, оцтом і природним підсилювачем смаку глутамат натрію.
У нас ви можете купити соус тонкацу в упаковках об'ємом 1л. Соус вироблений в Таїланді за традиційною технологією і містить природні консерванти, які допомагають збільшити термін його зберігання. Ціна овочевого соусу тонкацу цілком доступна.. Упакований тонкацу в пластикову прозору ємність, яка зручна для транспортування і зберігання. Зберігати його можна в холодильнику або іншому сухому, нежаркому місці з температурою від +1 до +25 градусів. Намагайтеся уникати попадання прямих сонячних променів на ємність з соусом, щоб уникнути його передчасного псування.
Соус тонкацу це доступний і смачний спосіб оцінити традиційний японський смак умами і надати його своїм стравам.