Як приготувати справжній Том Ям? Рецепт #TomYum
Суп Том Ям
600 г води
200-400 г кокосового молока
2 ст ложки пасти Том Ям
4-6 листків кафирского лайма
50 г стебла лемонграсу,галангала, чилі
4 ст ложки рибного соусу
1ч.л. креветочной пасти
1 лайм
1/2 солодкої білої цибулини
100 г грибів солом'яних
6 томатів черрі
200 г креветок (їх обсяг і розмір за вашим смаком)
1 щіпку листя кінзи (додавати за смаком)
Приготування:
1. Налийте воду в каструлю. Додайте листки кафирского лайма (попередньо пам'ятаєте їх в руках, щоб краще розкрити його аромат), стебло лемонграсу нарізаний по 1-2см (тільки білу частину),
корінь галангала (нарізаний пластинками), і свіжий перець чилі (нарізаний кільцями). Прикрийте кришкою і доведіть до кипіння і залиште на 5 хв.
2. Додати пасту том ям. На середньо-низькій температурі еоставить кипіти ще на 5 хвилин.
3. Додайте креветки, гриби (великими шматками), цибулю (великими шматками), томати (половинками), рибний соус. Проварити 5 хвилин.
4. В кінці додайте кокосове молоко (за бажанням) листя кінзи і сік лайма (вичавіть з одного лайма). При необхідності додайте трохи цукру.
5. Суп готовий для 4-6 осіб.
Приємного Апетиту!